Dose Wise Radiographer of the Year 2015


ISRRT (internasjonale radiograforganisasjonen) har flere ganger tidligere gitt ut en pris til en radiograf som har utmerket seg innen området strålevern.  Prisen kalles Dose Wise Radiographer of the Year, og sponses av Philips. Foruten ære og berømmelse, har vinnerne fått dekket alle kostnader ved deltakelse på forestående ISRRT verdenskongress eller RSNA. I 2014 var verdenskongressen som kjent arrangert i Helsinki, og vinneren av prisen var Sonyia Mc Fadden fra University of Ulster i Belfast.

I 2015 er det ingen ISRRT kongress siden denne arrangeres kun annet hvert år. Men ISRRT har likevel en DoseWise pris for 2015, og vinneren vil bli invitert til å legge frem sin ide om forbedring av pasientsikkerhet innen medisinsk strålebruk ved RSNA 2015 i Chicago. RSNA er som kjent verdens største kongress for medisinsk strålebruk, og arrangeres 29 november til 4 desember.

For å ha mulighet for å bli 2015 DoseWise Radiographer of the Year, må du først svare på en quiz. Får du alle svarene riktig tas du videre til neste steg, og du bes om å beskrive din ide eller visjon for bedring av pasientsikkerheten ved medisinsk strålebruk. Konkurransen er åpen fra mai og ut september.

Her finner du mer informasjon, og DoseWise quiz

Tekst: Håkon Hjemly – fagsjef i Norsk Radiografforbund

Powered by Labrador CMS