Bilde viser Anita Reitan, universitetslektor på radiografutdannigen ved OsloMet og Pål Andersen fra ReLokator som laster opp det mobile røntgen apparatet for transport til OUS.

Radiografutdanningen ved OsloMet låner ut sitt mobile røntgen apparat til OUS

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 20. mars tok Arne Karlsen, avdelingsleder for teknologisk drift ved klinikk for radiologi og nukleærmedisin ved OUS kontakt med Kari Gerhardsen Vikestad som er studieleder på radiografutdanningen ved OsloMet, med bønn om hjelp. OUS hadde behov for OsloMets mobile røntgen apparat for å undersøke koronasmittede pasienter på OUS. 

Røntgenapparatet skal brukes fast inne på OUS sin nyopprettede intensivavdeling for koronasmittede.

Radiografutdanningen ble glad for henvendelsen og iverksatte transporten fra OsloMet til OUS umiddelbart. Slike apparater er følsomme for risting og dumper og trenger spesialtransport.

Leverandøren laget en instruks for sikring under transport og Relokator utførte oppdraget. Fra henvendelse til levering gikk det 2,5 timer.

Radiografutdanningen er stolte og veldig glade for å kunne bidra med dette og det er av stor betydning for OUS at de kan ha et eget dedikert røntgen apparat inne på intensiv avdelingen hele tiden. Det betyr mer effektiv pasientbehandling og en reduksjon av smittefaren internt på sykehuset, sier Kari Gerhardsen Vikestad.

Anita Reitan, følger med når ReLokator sørger for transport av røntgen apparatet til OUS. Foto: OsloMet
Powered by Labrador CMS