Kraftig opptrapping av streiken i staten

Fra morgenen mandag denne uken over doblet Unio streikeuttaket. – Med dette omfattende uttaket understreker vi hvor alvorlig situasjonen er, sier Ørjan Hjortland, leder av Unio stats streikekomité og nestleder i Politiets Fellesforbund.

Publisert Sist oppdatert

Til sammen vil over 3300 Unio-medlemmer være i streik.

Leder i Unio stats streikekomité, Ørjan Hjortland.

I det statlige tariffområdet har NRF i hovedsak medlemmer ved høyskolene og universitetene samt i direktorater som DSA. Enn så lenge er det ingen av våre medlemmer som er tatt ut i streik. 

Vi støtter opp om den frie forhandlingsretten, retten til egen tariffavtale for Unios medlemmer i stat; og for at de med lengre utdanning ikke skal sakke akterut i lønnsutviklingen. 

Opptrappingen av streiken vil ramme polititjenester og universiteter og høyskoler over hele landet. 

– For første gang tar vi ut medlemmer på Gardermoen. Det vil føre til lavere bemanning på grensekontrollen. Det vil også påvirke passkontoret på Gardermoen. Det kan føre til køer og forsinkelser, blant annet med utstedelse av nødpass, sier Hjortland.

– Nasjonalbibliotekets leveranse til forskere, service til publikum og tilgang til Nasjonalbibliotekets materiale blir svekket. På universiteter og høyskolene vil det spesielt gå ut over lærer -og sykepleierutdanningene. Vi beklager at dette rammer studentene, men vi mener vi også tar kampen for dem – at de skal få gode lønnsvilkår når de er ferdig utdannet og skal inn i viktige jobber i velferdsstaten, sier Ørjan Hjortland.

Her er oversikten over Unios tredje streikeuttak

Les alle våre saker om tariffoppgjøret

Powered by Labrador CMS