Eksponert - Lønnsoppgjøret 2024

Fra venstre forhandlingssjef Carl Christian Grue Solberg, sekretariatsleder Thor Eivind Halvorsen og forbundsleder Bent Ronny Mikalsen.

Ny podkast-episode: Statusrapport om lønnsoppgjøret

Noen forhandler, andre er ferdige og resten skal snart i gang. Ukens Eksponert-episode er viet årets tariffoppgjør.

Publisert Sist oppdatert

I Norsk Radiografforbund har vi ikke ett oppgjør. Vi har mange.

Vi forhandler hele lønnsmassen ute lokalt, og alle våre lokale B-dels-overenskomster er særegne for den enkelte virksomhet. Videre har vi medlemmer i flere tariffområder; flest i sykehusene, Spekter område 10, men også i øvrige Spekter-områder, Virke og Stat. For å nevne noen.

Ulike prioriteringer

Dette gjør det krevende å kommunisere en enhetlig, samlet strategi gjeldende for alle virksomhetene.

Virksomhetene har ulike utfordringer, de lokale forhandlingsutvalgene har ulike prioriteringer, og B-dels-overenskomstene ser alle litt ulike ut.

Når forhandlingene først er i mål er det dessuten ikke mulig å kommunisere et enhetlig resultat; resultatene vil variere fra sted til sted, fra lokallag til lokallag.

Likevel har vi i NRF sentralt utstrakt og god kontakt med våre lokale forhandlere, og har en finger på pulsen om hva som rører seg rundtomkring.

Lønnsoppgjøret er temaet for ukens podkast, hvor sekretariatsleder, Thor Eivind Halvorsen, forbundsleder, Bent Ronny Mikalsen, og forhandlingssjef, Carl Christian Grue Solberg har satt seg ned for å gjøre opp status så langt.

Høysesong

- Enkelte perspektiver tenker vi det kan ha en verdi at vi kommuniserer ut til medlemmer og tillitsvalgte i fellesskap. Vi får jo inn en del spørsmål, og er på denne tiden av året i jevnlig dialog med de fleste av våre tillitsvalgte. Derfor ser vi en verdi i å adressere enkelte av temaene som går igjen på en måte som gjør dem tilgjengelig for alle, understreker forhandlingssjefen.

- Også er det gøy å snakke om lønnsoppgjøret, selvfølgelig, det er jo både litt høytid og høysesong for oss som driver med slikt, legger han til.

Grue Solberg oppfordrer både medlemmer og tillitsvalgte, uavhengig av om de sitter i et forhandlingsutvalg eller ikke, til å lytte til podkasten.

- Det er viktige spørsmål for våre medlemmer det forhandles om, så vi tenker det er positivt at flest mulig vet mest mulig om hva som foregår i disse forhandlings-tider, påpeker han.

 Hør podkast-episoden her

 Les også: Svetten siler nok i møterommene

Powered by Labrador CMS