Bent R. Mikalsen sier seg fornøyd så langt i forhandlingene. Her sammen med Anne-Kari Bratten, administrerende direktør i Spekter.

Enighet etter første runde

Unio og Spekter ble sent i går kveld enige i hovedoppgjørets A-del.

Publisert Sist oppdatert

Som følge av enigheten vil det komme på plass årlige lokale lønnssamtaler. Videre skal det settes ned et utvalg om bruken av kunstig intelligens (KI), som skal bestå av personer fra begge parter.

Nestleder i Unio Spekter og NRF-forbundsleder Bent R. Mikalsen ledet forhandlingene for Unio.

Kunstig intelligens får stor betydning for tjenestene, og i høyeste grad for hvordan vi jobber, for eksempel med tanke på rettigheter, og det er viktig at arbeidsgiver legger til rette slik at arbeidstakerne også blir involvert i implementeringen av og politikk rundt KI.

Mikalsen har lenge vært opptatt av at helsetjenestene må være frempå med tanke på KI-revolusjonen vi står midt oppi.

– Det er veldig positivt at vi får Spekter med på dette, sier Mikalsen.

Han understreker at det særlig var viktig for Unio å få frem arbeidstakerperspektivet når det gjelder KI.

– Kunstig intelligens får stor betydning for tjenestene, og i høyeste grad for hvordan vi jobber, for eksempel med tanke på rettigheter, og det er viktig at arbeidsgiver legger til rette slik at arbeidstakerne også blir involvert i implementeringen av og politikk rundt KI, sier han.

I A-delen er det ikke økonomi som står på agendaen, det kommer i senere runder, og under gårsdagen ble det også satt frister for videre forhandlinger. Når det gjelder helseforetakene, avtales frister for lokale forhandlinger i mai.

Bent R. Mikalsen sier seg fornøyd etter den innledende runden:

– Det har vært en god prosess, og vi ser frem til videre forhandlinger.

Powered by Labrador CMS