Illustrasjon

Fare for storstreik fra mandag

Frontfagspartene møtes til mekling førstkommende fredag. LO vil ta ut nesten 23 000 medlemmer i første runde dersom det blir storstreik fra mandag, ifølge NTB.

Publisert Sist oppdatert

LO-leder Peggy Hessen Følsvik orienterte riksmekler Mats Ruland og motparten NHO om LOs streikeuttak tirsdag ettermiddag.

Blir ikke partene enige innen midnatt natt til søndag, kan 22 947 LO-medlemmer bli tatt ut i streik – i første omgang. Totalt kan rundt 185 000 LO-organiserte bli tatt ut hvis en storstreik i frontfaget blir langvarig,

LO-leder Følsvik sier til NTB at de alltid har til hensikt å komme til enighet, men at de er forberedt på streik dersom de ikke oppnår enighet.

Blir ikke partene enige innen fristen går ut ved midnatt natt til søndag, kan det samme dag bli streik.

YS varslet på sin side tidligere tirsdag at nesten 1500 medlemmer kommer til å bli omfattet av organisasjonens første uttak, ifølge NTB.

Majoriteten av radiografer er organisert i tariffområdene Spekter og Virke. Forhandlingsstart for Spekter (A-del) er satt til tirsdag 18. april, for Virke 19. og 20. juni.

Man baserer seg på resultatet av frontfagsoppgjøret i alle øvrige tariffområder, derfor er dette oppgjøret av betydning også for de øvrige tariffområdene.

Powered by Labrador CMS