Enighet i Virke-oppgjøret

Publisert
Forhandlingssjef i NRF Carl Christian Grue Solberg

Etter tre dager med forhandlinger nådde Unio-forbundene gjennom med viktige krav for våre folk ansatt i Virke-virksomhetene. Nyansatt forhandlingssjef Carl Christian Grue Solberg representerte NRF under forhandlingene.

- Det viktigste for oss var å sikre våre medlemmer konkurransedyktige vilkår, og med det et godt grunnlag for de lokale forhandlingene. Til slutt kom vi frem til et resultat partene kunne si seg fornøyde med, og det gleder vi oss over, forteller Grue Solberg.

Torsdag morgen oppnådde partene enighet i Virkes lokaler på Solli Plass i hovedstaden.

NRF deltok under forhandlingene som en del av Unios forhandlingsutvalg. Hovedoppgjøret med Virke er i tråd med det som ble resultatet for Unio-forbundenes medlemmer i Spekter og staten, hvilket var en viktig prioritering for forhandlingsutvalget.

- Vi mener enigheten gir et godt utgangspunkt for de lokale forhandlingene som skal gjennomføres innen 15. november, understreker den nyansatte forhandlingssjefen.

En god Opplevelse

For Grue Solberg ble Virke-forhandlingene en ilddåp. 22. august tiltrådde han stillingen som forhandlingssjef, 12. september braket det løs med hovedoppgjøret i Virke-området.

- Først og fremst var det viktig å sikre gjennomslag for våre prioriteter. Det er medlemmene våre vi jobber for. Så var det selvsagt litt ekstra spesielt for meg personlig denne gangen, ettersom det var mitt første oppgjør, forteller forhandlingssjefen.

- Det ble sent, så jeg tullet underveis med at jeg ennå er inne i prøveperioden og med det hadde en nødutgang, påpeker han leende.

- Spøk til side var det en veldig interessant erfaring. En god opplevelse. Jeg hadde stort faglig utbytte av deltakelsen, og har etter fire timer på øyet allerede begynt å glede meg til neste gang, legger han til.

Høy hvilepuls

- Var du spent?

- Jeg må innrømme hvilepulsen var noe høyere enn vanlig i dagene forut for forhandlingene. I og med jeg kun har vært her i underkant av en måned føltes det litt som om jeg ble kastet ut med badevannet, konstaterer han smilende.

- Jeg tror imidlertid det er den beste måten å lære på. Teori kan forberede deg på virkeligheten, men det er når man står i situasjonen med skoa på man virkelig lærer. Jeg har en god kamerat som pleier å si at teori er når ingenting fungerer og alle vet hvorfor, mens praksis er når allting fungerer og ingen vet hvorfor. Det er nok noe i det, slår Grue Solberg fast.

Godt samarbeid

Han benytter også anledningen til å takke våre samarbeidspartnere i Unio.

- I tillegg til å bestå av mange hyggelige folk opplevde jeg forhandlingsutvalget som veldig kompetente. Jeg lærte mye, og mye av det skyldes gode kollegaer med høy kompetanse, understreker han.

Les mer om oppgjøret i Virke på unio.no.

Powered by Labrador CMS