Nyansatt forhandlingssjef i Norsk Radiografforbund, Carl Christian Grue Solberg.

Carl Christian Grue Solberg ansatt som ny forhandlingssjef i Norsk Radiografforbund

Publisert Sist oppdatert

- Våre medlemmer utfører et essensielt samfunnsoppdrag og er uunnværlige. Dette fører til et høyt arbeidspress. Derfor er det viktig å sørge for gode og rettferdige betingelser samt forsvarlige arbeidsforhold, poengterer den nyansatte forhandlingssjefen.

Mandag tiltrådte Carl Christian Grue Solberg som ny forhandlingssjef for Norsk Radiografforbund.

Han er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen med spesialisering i arbeidsrett, og har en sammensatt bakgrunn fra blant annet politikk- og organisasjonsliv. Lengst fartstid har han som journalist.

- Jeg har gledet meg veldig til å komme i gang. Jeg tjuvstartet faktisk så vidt i slutten av forrige uke, da klarte jeg ikke vente lenger. Så langt har alt stått til forventningene, og vel så det, konkluderer Grue Solberg.

- Hyggelige og kompetente kollegaer, spennende faglige utfordringer og et veldig viktig samfunnsoppdrag overbeviste meg om at dette var rett sted, legger han til.

Grue Solberg fyller 29 år i desember, og er født og oppvokst i Nes kommune lokalisert på Øvre Romerike. Studietiden tilbragte han i Bergen. Nå er han bosatt i hovedstaden.

- Nes er en stor jord- og skogbrukskommune, så jeg er vokst opp med mye friluftsliv, jakt og fiske. Frem til jeg begynte å studere var jeg dessuten aktiv fotballspiller og -trener i mitt lokale idrettslag, Raumnes & Årnes IL, forteller han.

- Jeg understreker likevel på det sterkeste at jeg ikke har snytt nasjonen for en toppspiller. Talentet var svært begrenset, men entusiasmen tilsvarende stor, poengterer han smilende.

Både interessen for friluftsliv og sport har vedvart, men fotballskoene er lagt på hylla for godt.

- Når du får strekk av å sitte på benken er det på tide å gi seg, slår han fast.

Av mer faglige interesser trekker Grue Solberg frem arbeidsrett og det norske arbeidslivet som helhet som fremtredende interessefelter.

- Trives man på jobben er det en kilde til gode relasjoner, faglig utvikling og god helse. Trives man ikke kan det være tilsvarende helseskadelig. Derfor er det uendelig viktig å sikre ordnede forhold og gode arbeidsmiljø rundt omkring i hele landet, understreker han.

- Våre medlemmer utfører et essensielt samfunnsoppdrag og er uunnværlige dette fører til et høyt arbeidspress. Derfor er det viktig å sørge for gode og rettferdige betingelser samt forsvarlige arbeidsforhold. Det føles veldig meningsfylt å kunne bruke min kompetanse til å bidra til dette, legger han til.

- Hva med den nye jobben er du mest spent på?

- Jeg er veldig ydmyk overfor at jeg skal jobbe for medlemmer med en annen fagbakgrunn enn det jeg selv har. Derfor skal jeg være både søkende og lyttende, påpeker Grue Solberg.

- Heldigvis har jeg dyktige radiografer å sparre med i hverdagen her på kontoret. Jeg har også blitt lovet mange anledninger til å møte både tillitsvalgte og øvrige medlemmer. Det er med andre ord mye å se frem til, jeg gleder meg stort, konkluderer han.

Vi ønsker han hjertelig velkommen i Norsk Radiografforbund!

Powered by Labrador CMS