Forbundsleder i Norsk Radiografforbund, Bent Ronny Mikalsen.
Forbundsleder i Norsk Radiografforbund, Bent Ronny Mikalsen.

Radiografer i streik

Nye tall fra SSB øker spenningsnivået inn i oppgjøret for Unios grupper.

Publisert Sist oppdatert

Anslagene som kom rett før helgen viser at gjennomsnittlig lønnsvekst i Norge nå er oppjustert til 3,1 prosent – noe som er godt over den anslåtte frontfagsrammen på 2,7% Det betyr at for andre oppgjøret på rad treffer ikke prognosen for frontfaget, en prognose som arbeidsgiverne i offentlig sektor tviholder på når de møter våre tillitsvalgte ved forhandlingsbordet. I klartekst vil dette bety at for andre året på rad vil våre grupper få en nedgang i reallønn, dersom ikke arbeidsgiverne i sykehusene kommer på banen og tar medansvar for lønnsutviklingen.

Helseforetakene må ta på alvor vårt etterslep på lønn. De senere års praktisering av frontfagsmodellen medfører at våre grupper sakker akterut. Slik kan det ikke være. Praktiseringen av modellen kan ikke resultere i at uunnværlig yrkesgrupper i sykehusene kommer dårligere ut enn andre.

Kompetente radiografer og stråleterapeuter er helt nødvendig for at sykehusene skal fungere. Et lønnsløft er avgjørende for at man skal kunne beholde og rekruttere nødvendig kompetanse.

Den stadig rivende teknologiske utviklingen innen bildediagnostikk og stråleterapi krever en nesten kontinuerlig kompetanseutvikling for våre medlemmer. Lønnsnivået må gjenspeile ansvar og kompetanse.

Forbundsleder i Norsk Radiografforbund, Bent Ronny Mikalsen.

Powered by Labrador CMS