NRF lanserer ny podkast

I dag ble premiereinnspillingen av podkasten «Eksponert – En podkast fra Norsk Radiografforbund» tilgjengeliggjort for omverdenen. I første episode er temaet som diskuteres Helsepersonellkommisjonens rapport og der tilhørende tematikk.

Publisert Sist oppdatert

- Forhåpentligvis finner medlemmene våre podkasten interessant nok til å ta den med seg ut i påskesola. For de som jobber i påsken kan vi kanskje være følgesvenner med på øret på vei til jobb, foreslår forbundsleder Bent Ronny Mikalsen.

Eksponert

Tre av forbundets ansatte ble plassert inne på forbundets møtelokaler i Rådhusgata, det ble trykket på play, og resultatet ble podkasten «Eksponert – En podkast fra Norsk Radiografforbund».

En podkast kan sammenlignes med et radioinnslag. Der et radioinnslag distribueres lytterne gjennom en radio finner podkast-lytterne sine innslag på internett.

- Det viser seg at ryktene om radioens død var sterkt overdrevet, understreker forhandlingssjef Carl Christian Grue Solberg smilende.

Han er sammen med forbundsleder Bent Ronny Mikalsen og fagsjef Håkon Hjemly deltakere i premiereepisoden av Eksponert.

- Jeg hører i likhet med mange andre mye på flere ulike podkaster, og jeg opplever at mediet egner seg svært godt som en kunnskaps- og informasjonskanal. Dette er en av flere måter vi kan nå ut til radiografer, stråleterapeuter og andre interesserte på med våre perspektiver, og derfor har jeg tro på at Eksponert blir et bra supplement for oss, legger han til.

Flere funksjoner

I første episode diskuterer podkast-deltakerne rapporten Helsepersonellkommisjonen la frem i februar. Rapporten er ment som en situasjonsbeskrivelse og et kunnskapsgrunnlag myndighetene kan benytte seg av i utformingen av morgendagens helsetjenester.

- I forbundet gir vi mange innspill til politiske prosesser for å sørge for at radiografer og stråleterapeuters perspektiver blir hensyntatt når helsetjenesten skal endres. Å nå ut enda bredere med våre perspektiver er en av fordelene med podkastmediet, påpeker Hjemly.

Som fagsjef er han også opptatt av hvilke muligheter for kunnskapsoverføring denne arenaen gir.

- Våre medlemmer er teknologisk kompetente, og faget vårt er i stadig utvikling. En av funksjonene podkasten kan ha er å informere om forbundets kurstilbud, en annen kan være ren kunnskapsoverføring gjennom samtale med flinke folk slik at de som ønsker det kan holde seg faglig oppdatert, slår han fast.

Synlighet

Forbundslederen er fornøyd med å ha unnagjort første innspilling.

Han håper den kan være et godt tilbud til medlemmene, samtidig som den kan skape økt oppmerksomhet om radiografer og stråleterapeuter som en essensiell del av spesialisthelsetjenesten.

- Forbundet ser alltid etter måter å bygge ut medlemstilbudet på, samtidig som vi ønsker å øke synligheten for yrkesgruppen vår i samfunnet for øvrig. Dette er vi ikke alene om, mange mindre yrkesgrupper jobber med det samme, men vi har tatt flere grep vi tror vil gi god effekt på sikt. Podkasten er et av dem, understreker Mikalsen.

Målsettingen å produsere en til to månedlige innslag. Neste episode vil dreie seg om årets lønnsforhandlinger.

- Vi vil ta opp mer eller mindre dagsaktuelle ting som er aktuelle for norske radiografer og stråleterapeuter, og forhåpentligvis bli en kjærkommen følgesvenn for folk i hverdagen, slår han fast.

- Hvorfor har dere valgt å kalle podkasten Eksponert?

- Vi eksponerer oss vi som gir den ut, også er det en dobbeltbetydning for oss som er innvidde i strålevern og bildeopptak, i det du eksponerer «tar» du et røntgenbilde, legger han smilende til.

Du finner podkasten Eksponert tilgjengelig på Spotify og andre podkastplatformer.

Lytt til podkasten

Powered by Labrador CMS