Foreslåtte vedtektsendringer

Det foreslås endringer i paragrafen om medlemskap, som åpner for at andre yrkesgrupper innen bildediagnostikken også kan bli medlem i NRF.


Lovutvalget startet arbeidet med gjennomgang av vedtektene høsten 2014. Ferdigbehandlet forslag fra utvalget har vært ute på høring blant NRFs foretakstillitvalgte og alle landsmøteoppnevnte utvalg.
Forslaget har også vært til behandling i sentralstyret på deres møter i juni og i september.


Her er de viktigste endringsforslagene:

Medlemskap
Paragrafen om medlemskap foreslås endret til:

Autoriserte radiografer/stråleterapeuter kan opptas som medlem. Andre nærliggende yrkesgrupper med høgskole eller universitetsutdanning, med arbeid innen medisinsk bildediagnostikk, stråleterapi eller tilsvarende fagområder, kan også opptas som medlem.

Sentralstyret skal ikke lenger vurdere søknader om medlemskap fra radiografer og stråleterapeuter med utdanning fra utlandet. Alle som har norsk autorisasjon som radiograf eller stråleterapeut kvalifiserer som medlem i NRF.

Faglig medlemskap fjernes som en kategori, og i stedet etableres et assosiert medlemskap for andre yrkesgrupper som har interesse av å være medlemmer i NRF.

Oppsigelsestiden på to måneder opprettholdes, men utmelding skal heretter gjelde fra den første i den måneden som blir aktuell etter at forbundet har mottatt melding om dette.

Representantskapet
Det velges vararepresentanter til representantskapet, slik at man til enhver tid oppfyller kravet om at representantskapets direktevalgte medlemmer alltid skal ha stemmeflertall.
Representantskapet består av ti direktevalgte representanter og ni representanter fra sentralstyret. Endringen foreslås for å kunne opprettholde denne fordelingen selv om noen direktevalgte representanter skulle falle fra i løpet av landsmøteperioden.
 
NRF-avdelingene
Avdelingsstyrene velges hovedsakelig blant de tillitsvalgte, men det åpnes for at andre medlemmer også kan være kandidater.
Avdelingene skal behandle innsendte saker fra medlemmene på sine avdelingsmøter.
Avdelingene skal fremme kandidater til verv i organisasjonen i landsmøte-år.

Lovutvalget
Lovutvalget får en rådgivende rolle overfor sentralstyret i spørsmål om vedtektene.

Vedtektenes oppbygning
Det ryddes i rekkefølgen på vedtektene, slik at oppbygningen blir mer logisk og hensiktsmessig.
 

Powered by Labrador CMS